---
title: Aktywowanie GPS w aplikacji Lula.Cleaning
slug: pl/aktywowanie-gps-w-aplikacji-lulacleaning
docTags: 
createdAt: 2026-06-25T08:41:07.880Z
---

# Włączanie GPS dla managerów

- Przejdź do strony mapy: [https://app.lula.cleaning/map](https://app.lula.cleaning/map)
- Włącz przełącznik "Śledzenie lokalizacji"

::Image[]{src="https://api.archbee.com/api/optimize/B-2hjK_AQCbn5wVElC3-R/HjZWb1T29-71V1CtBLCIE_image.png" size="60" isUploading="false" width="435" height="184" darkWidth="435" darkHeight="184" showCaption="false"}

- Gdy robisz to po raz pierwszy, przeglądarka poprosi o nadanie uprawnienia. Wybierz "Zezwalaj podczaj odwiedzania witryny"

::Image[]{src="https://api.archbee.com/api/optimize/B-2hjK_AQCbn5wVElC3-R/YK5Vu2dHnTaUo8cwzGqmh_image.png" size="50" isUploading="false" width="334" height="284" darkWidth="334" darkHeight="284" showCaption="false"}

- Twoja lokalizacja będzie wysyłana tylko wtedy, gdy aplikacja Lula.Cleaning jest aktywna. Jeśli chcesz całkowicie wyłączyć udostępnianie lokalizacji, wyłącz przełącznik "Śledzenie lokalizacji".

# Włączanie GPS dla osób sprzątających

- Naciśnij podświetlony przycisk "mapa" na dole aplikacji

::Image[]{src="https://api.archbee.com/api/optimize/B-2hjK_AQCbn5wVElC3-R/2Z1CgWbBlLYLl98PLe6MR_image.png" size="70" isUploading="false" width="578" height="80" darkWidth="578" darkHeight="80" showCaption="false"}

- Następnie włącz przełącznik w oknie pop-up

::Image[]{src="https://api.archbee.com/api/optimize/B-2hjK_AQCbn5wVElC3-R/wReOO_f4Nv9pOYx-DiQIa_image.png" size="40" isUploading="false" width="581" height="452" darkWidth="581" darkHeight="452" showCaption="false"}

- Gdy zrobisz to po raz pierwszy, przeglądarka poprosi o nadanie uprawnienia. Wybierz "Zezwalaj podczas odwiedzania witryny"

::Image[]{src="https://api.archbee.com/api/optimize/B-2hjK_AQCbn5wVElC3-R/YK5Vu2dHnTaUo8cwzGqmh_image.png" size="50" isUploading="false" width="334" height="284" darkWidth="334" darkHeight="284" showCaption="false"}

- Twoja lokalizacja będzie wysyłana tylko wtedy, gdy aplikacja Lula.Cleaning jest aktywna. Jeśli chcesz całkowicie wyłączyć udostępnianie lokalizacji, naciśnij ikonę mapy i wyłącz przełącznik "Śledzenie lokalizacji".

# Rozwiązywanie problemów

- Otwórz [https://app.lula.cleaning](https://app.lula.cleaning) w przeglądarce
- Naciśnij obszar po lewej stronie paska adresu

::Image[]{src="https://api.archbee.com/api/optimize/B-2hjK_AQCbn5wVElC3-R/3IThRU_CkSUphdOODPewq_image.png" size="50" isUploading="false" width="311" height="69" darkWidth="311" darkHeight="69" showCaption="false"}

- Naciśnij "Uprawnienia"

::Image[]{src="https://api.archbee.com/api/optimize/B-2hjK_AQCbn5wVElC3-R/RzlCF9XPY9JnSZXhy5kPd_image.png" size="50" isUploading="false" width="324" height="212" darkWidth="324" darkHeight="212" showCaption="false"}

- Sprawdź, czy lokalizacja jest dozwolona. Jeśli nie, włącz ją lub zresetuj uprawnienia i rozpocznij ponownie

::Image[]{src="https://api.archbee.com/api/optimize/B-2hjK_AQCbn5wVElC3-R/aYnZVDHa9SH9HeW9m5_Iq_image.png" size="50" isUploading="false" width="313" height="309" darkWidth="313" darkHeight="309" showCaption="false"}

